Riebalų atskirtuvų aptarnavimas

Riebalų atskirtuvai – nuotekų valymo įrenginiai, skirti riebalų atskyrimui iš nutekamojo vandens, dažniausiai naudojami kavinių, restoranų, valgyklų ir kitų maisto pramonės įmonių nuotekoms, užterštoms riebalais, valyti. Užtikrinant kokybišką įrenginio darbą, riebalų atskirtuvo aptarnavimo darbai turi bųti planuojami taip, kad nebūtų perpildyta teršalų kaupimo talpa, dėl ko gali sumažėti įrenginio darbo efektyumas. Dažniausiai riebalų atskirtuvų aptarnavimo darbu reikia atlikti 2-4 kartus per metus.

Darbai, atliekami riebalų atskirtuvų aptarnavimo metu:

  • Skystų atliekų ir sąnašų išsiurbimas bei išvežimas;
  • Sukietėjusių riebalų surinkimas išsemiant arba išsiurbiant;
  • Pašalintų riebalų išsiurbimas;
  • Įrenginių ir vamzdynų plovimas speialios paskirties technika;
  • Lygio signalizatorių profilaktinė priežiūra.